Ulkoinen ja sisäinen motivaatio

Kun puhumme motivaatiosta, on tärkeää erottaa ulkoinen ja sisäinen motivaatio toisistaan. Esimerkiksi palkka motivoi ihmistä tutkitusti tiettyyn rajaan asti. Toimeentulon ohella tärkeitä ovat esimerkiksi merkityksellisyys, vaikuttamismahdollisuudet, innostava tiimityöskentely, hyvää johtaminen ja arvojen yhteensopivuus. 

Ulkoinen motivaatio

Ulkoinen motivaatio on pakkoa tehdä asia tietyllä tavalla, jonka joku muu on puolestamme päättänyt. Ulkoinen motivaatio tuottaa pakonomaisen tekemisen, epävarmuuden tunteen, tunteen tuen puuttumisesta. Ulkoinen pakko johtaa siihen, että teemme vain sen mikä on välttämätöntä. Alin rima riittää, vaikka parempikin suoritus olisi mahdollinen. Jos teemme pitkään asioita pelkästään ulkoisesta pakosta, se johtaa ennemmin tai myöhemmin pahoinvointiin, energiatason laskuun ja jaksamishaasteisiin. 

Sisäinen motivaatio

Sisäisen motivaatio syntyy omasta halusta tehdä asioita niin hyvin kuin mahdollista. Silloin innostuksemme johtaa tekemään asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Tulokset ruokkivat motivaatiota ja onnistuminen vahvistaa uskoa omiin voimavaroihimme. Voimme paremmin, energiatasomme nousee ja jaksaminen paranee. Näemme ongelmien sijasta enemmän haasteita, jotka ovat ratkaistavissa. Positiivinen kehä tuottaa uusia positiivisia kehiä. 

Mahdottomasta tuleekin mahdollinen. 

Ota yhteyttä, niin jutellaan laajemmin motivaatiosta ja tiedolla johtamisesta. Autamme sinua tiedolla johtamisen keinoin selvittämään, miten yksittäisen ihmisen motivaatio näkyy yrityksen tuloksessa. Yhteydenoton voit jättää TÄSTÄ tai vaikka laittamalla minulle sähköpostia.

Sari Sonninen

Yrityskehittäjä

sari.sonninen@soneon.fi

Alla linkit motivaatiota koskeviin artikkeleihimme:

Sisäinen motivaatio

Motivaation tukeminen

Sisäisen motivaation voima